Funcionament, Normativa i Horaris


La biblioteca escolar és un espai dedicat a la lectura, a l’estudi i a la consulta per als alumnes de primària i de l’ESO, on s’ha de mantenir el silenci i contribuir a la concentració dels companys i companyes.
 

Els alumnes disposen d’un servei de préstec de llibres regulat a través del carnet de biblioteca i un servei d’atenció i assessorament a l’alumne en relació a les feines, deures o treballs que ha de dur a terme, per part dels bibliotecaris del centre. El funcionament del carnet del lector és un recurs per incentivar la lectura dels infants, que no requereix cap pagament previ i que té un servei destinat únicament pel centre.

Horari:
La biblioteca està oberta al públic de dilluns a divendres, de 17h a 18:30h de la tarda. El servei de préstec de llibres de la biblioteca es pot fer dins d’aquest horari.


Normativa:

-       No es pot menjar ni escoltar música en veu alta.-       S’ha de mantenir el silenci i respectar el treball dels altres, per a així poder garantir el bon funcionament de la biblioteca.
-       Si els alumnes necessiten fer un treball en grup, s’ha de procurar parlar en veu baixa.-       En cas d’incompliment de la normativa mencionada, l’alumne en qüestió serà expulsat de la biblioteca amb un full d’incidència que haurà de ser signat per la família.

 

Normativa de préstec:

-       El servei de préstec està destinat a partir dels alumnes de 2n de primària i en el cas dels alumnes de cursos inferiors (P3, P4, P5 i 1r) aquests hauran de venir acompanyats d’un adult. 

-       Cada nen/a pot agafar en préstec, com a màxim 3 llibres. Tots els llibres de la biblioteca podran ser prestats, EXCEPTE: les obres de referència: diccionaris, enciclopèdies, atles, anuaris i els llibres on s’especifica exclòs de préstec. Aquests es podran consultar durant l’horari de la biblioteca.

-       El préstec té una durada de 15 dies i es pot disposar de dues pròrrogues de 10 dies més, si el document en qüestió no està en llista d’espera. És molt important respectar aquesta norma, per tal de garantir el bon funcionament del préstec en benefici de tots i totes.

-       Qualsevol llibre i/o document prestat podrà ser retornat abans de finalitzar el termini de la seva devolució.

-       En cas de pèrdua o trencament del llibre prestat, aquest serà reposat pel nen/a o s’abonarà el seu cost.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

2n Mercat d'intercanvi de llibres a la Biblioteca

Us trobem a faltar..

3r MERCAT D'INTERCANVI DE LLIBRES